به گزارش خبرگزاری ایسنا، رییس دفتر رییس جمهور، از دستور روحانی به وزارت اطلاعات را برای برخورد با استخراجکنندگان که به صورت غیر قانونی بیت کوین استخراج می کنند خبر داد. و همچنین از تصمیمات در مورد معیشت مردم، گرانی، کالاهای تولیدی و ورادات صحبت کرد.
محمود واعظی در جلسه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: ما خوشحالیم جلسات سران سه قوه با یک فاصله کمی برگزار میشود. کشور امروز از لحاظ سیاسی و اقتصادی نیاز دارد سران قوا با هم جلساتی نزدیکتر داشته باشند؛ هر چه انسجام و همفکری بین سران بیشتر باشد امور تسهیل میشود.
همچنین افزود که در مورد بودجه و معیشت مردم مجلس و دولت بر روی آن اتفاق نظر دارند. با توجه به اینکه شرایط جهانی بعد از ترامپ، وضعیت بهتری از نظر همکاری ایران با سایر کشورها پدید میآید و روابط بانکی و صادرات بهتر از گذشته خواهد شد، پس طبیعی است که نتیجه این تحولات بر سفره مردم تأثیر بگذارد.
رییس دفتر رییسجمهوری اظهار نظر کرد: باید در بودجه به گونهای رفتار شود که روی معیشت و کار مردم، گشایشی که باید وجود آید و روی کاهش قیمتها کار کنیم. در این زمینه هم در جلسه قبلی و هم در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی دولت داشتیم توافق شد که بین کمیسیون تلفیق و ستاد اقتصادی دولت و مشخصاً سازمان برنامه و بودجه، جلسات مستمر گذاشته شود.
محمود واعظی تاکید کرد که کالاهای تولیدی و وارداتی طوری مدیریت شوند که دست دلالان و واسطهها را کوتاه سازیم و مستقیم هزینهای که پرداخت میشود به تولیدکننده برسد و آنچه که وارد میشود هم مستقیم به مردم برسد نه اینکه واسطهها در چند نوبت هرکدام درصدی از آن بردارند.
آیا کمیسیون تلفیق در چارچوب توافقات با دولت عمل میکند یا نه؟
واعظی در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: ما از برخی پیشنهادها که شاکله این بهم نزند، استقبال میکنیم. این بودجه آخرین بودجه دولت است و تصمیم داشتیم که یک بودجه قابلاجرا و در راستای اهداف مردم نوشته شود، لذا از هر پیشنهاد اصلاحی که توسط نمایندگان داده شود استقبال میکنیم. ما نمیخواهیم اینگونه نگاه کنیم که چون این بودجه را ما نوشتهایم هیچگونه نگاه انعطافپذیر اصلاحی نسبت به آن نداریم. اما در برخی موارد کار کارشناسی ما با ایدههای که در مجلس داده میشود همخوانی ندارد.
ایراداتی که اقتصاددانان دولت به مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس گرفتهاند چیست و چرا مجلس معتقد است بودجه ۱۴۰۰ کشور را به سمت فروپاشی میبرد؟
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ گفت: این حرف که این بودجه ما را به سمت فروپاشی میبرد حرف دقیقی نیست. بودجه را نباید سیاسی کنیم یا بهانهای برای انتخابات ۱۴۰۰ سازیم و بودجه برای تبلیغات استفاده شود. متاسفانه الان اینگونه شده و انواع و اقسام افراد در مجلس درباره بودجه صحبت میکنند. ما در گذشته چنین چیزی در مجلس نداشتیم، یک کمیسیون تلفیق بود و یک سخنگو داشت و او مسائل را بازگو میکرد. ضمن اینکه مواردی که در کمیسیون تلفیق تصویب میشود لزوماً در صحن مجلس تصویب نخواهد شد و ممکن است تغییر یابد.
رییس دفتر رییسجمهوری تصریح کرد: اینکه الان هرکسی در هر سخنرانی که در تریبونهای مجلس هست به هر موضوعی میپردازد، عاملی برای تبلیغات شده و این باید اصلاح شود. بودجه برای اداره مملکت نوشته شده است و مجلس توجه کند که در پنجماه اول سال بعد همین دولت باید پاسخگوی این بودجه باشد. ما همچنین داریم تلاش میکنیم که طوری عمل کنیم تا با برداشتهشدن تحریمها دولت بعدی هم بتواند با راحتی کشور را اداره کند.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور، در رابطه با قطعیهای برق در تهران و سایر مناطق کشور اظهار کرد
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره قطعیهای برق در تهران و سایر مناطق کشوراظهار کرد: من با وزیر نیرو هم دیشب و هم امروز صحبت کردم و امروز هم آقای روحانی این موضوع را در دولت مطرح کردند. مسئلهای که اتفاق افتاد این بود که ما یک اختلاف دیدگاهی درباره سازمان محیط زیست، وزارت نفت و وزارت نیرو درباره مصرف سوخت داشتیم در حالی که در ستاد مقابله با کرونا تصویب کردیم که در تهران و کرج به هیچوجه مازوت استفاده نشود و الان هم استفاده نمیشود و از قبل هم استفاده نمیشد.
واعظی تصریح کرد: در کلانشهرهایی که جمعیتش زیاد است و وارونگی هوا در زمستان وجود دارد نیز از مازوت استفاده نمیشود و این سبب شد که محدودیت استفاده از مازوت در همه نیروگاهها اعمال شود و این محدودیت ناخواسته باعث شد که خود وزارت نیرو با رخدادی پیشبینینشده مواجه شود چرا که تصور میکرد به صورت روتین سوخت کافی دارد.
وی دلیل دیگر افزایش مصرف سوخت را توصیه پزشکان به مردم در رابطه با باز گذاشتن پنجرهها جهت گردش هوا و تغییر هوا دانست. و همچنین اظهار کرد که توجهی به اینکه این موضوع چقدر مصرف سوخت را بالا میبرد، نداشتند. از طرفی هم ایرانیان معمولاً حرارت خانه را در زمستان بالا میبرند و لباس .کمتری استفاده میکنند
آیا قطعی برق تهران به دلیل استخراج بیت کوین است؟
رییس دفتر رییسجمهوری در پاسخ به این پرسش گفت: اینکه گفته شود دولت، بیت کوین استخراج میکند یک جفاست!
برای یادگیری استخراج بیت کوین، میتوانید به صفحهی آموزش استخراج بیت کوین بروید.
وی تاکید کرد: دولت که اصلاً وارد این مسائل نمیشود اما اینکه در یک ساله گذشته با فشارهایی که بود و دستگاه ماینر بیت کوین به صورت قاچاق وارد کشور شده بود و ورودش به دلیل کوچکبودنش خیلی کار سختی نبوده، فشاری بر دولت آمد که به نوعی استفاده از آن را ضابطهمند کنند و دوبار در کمیسیونهای دولت مطرح شد که باید از وزارت صمت اجازه بگیرند و وزارت نیرو هم تایید کند که چگونه از ماینر استفاده کنند. بنابراین در یک حدی اجازه دادند و در آن حد مشخص است که این ماینرها در کجاست و میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد که در چه روزها و ماههایی از آن استفاده نشود.
ادعای دیگری در دولت مطرح شد: افرادی در مرغداریها و مناطق مختلف از ماینرها استفاده میکنند
واعظی یادآور شد: البته امروز یک ادعای دیگر هم در دولت مطرح شد که کسانی در مرغداریها و مناطق مختلف از ماینرها استفاده میکنند و مزارع استخراج ابری بیت کوین به صورت غیر قانونی دارند، که رییس جمهوری دستور داد با جدیت این موضوع توسط وزارت اطلاعات پیگیری شود و محکم با آنان برخورد شود که از انرژیای که باید برای گرمای مردم استفاده شود چنین بهرهبرداری انجام میشود.
اظهارات محمود واعظی در رابطه با اخبار خارجه در مورد ایران
وی در پاسخ به این پرسش که موضع دولت در برابر ادعای پمپئو در زمینه حضور القاعده در ایران چیست، گفت: در ارتباط با موضوع ادعای آقای پمپئو گفتهام که روزهای پایانی دولت آنان است و با این فضاحتی که در کشورشان ایجاد کردند حتی روزهای پایانی عمر سیاسی آنان است. بر این اساس طبیعی است که در روزهای باقیمانده به هر حربهای متوسل شوند. این سخنان نه اثری در منطقه میگذارد و نه در دنیا و نه خریداری دارد. ما اصلاً نگران این مسئله نیستیم و وزارت خارجه هم با این موضوع یک برخورد مناسب خواهد کرد.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره پولهای بلوکهشده ایران در کره جنوبی تاکید کرد: سفر معاون وزیر خارجه کره جنوبی به ایران، سفری بود که از ماه قبل به علت فشارهای مختلفی که هم وزارت خارجه و هم بانک مرکزی بر دولت کره آورده بودند، طراحی شد. این هیئت به ایران آمد و صحبتهایی کردند و دوستان ما در وزارت خارجه و بانک مرکزی هم خیلی محکم برخورد کردند.
او گفت: کرهای ها قول دادند که خودشان بروند، اجازه بگیرند تا پولهای ایران آزاد شود. ضمن اینکه ما مقدمات کارهای حقوقی را فراهم کردیم و با مقامات کره جنوبی هم اتمام حجت کردیم، امیداوریم که ماه آینده توفیقاتی به وجود بیاید. پولهایی به دلیل فشارهای آمریکا در دیگر نقاط دنیا هم بلوکه شده است که در این زمینه نیز طی ماههای آینده گشایشهای به وجود خواهد آمد.
واعظی همچنین در پاسخ به این پرسش که مقامات کره جنوبی از ایران خواستهاند در عوض طلب خود از این کشور آمبولانس بخرد، اظهار کرد: اینکه ما در عوض پولی که ما آنجا داریم و در برابر عصبانیتی که ما برای نگهداشتن سهساله این پول داریم، به هیچ وجه خریدار چنین پیشنهادی از آنان نبودیم، خودشان هم فهمیدند که نه ایران محتاج چنین چیزی است و نه اینکه ما با همه جنگ اقتصادی و فشارهایی که تجربه کردیم، سه سال این کشور را اداره کردیم. پس محتاج چند آمبولانس نیستیم بلکه پولی را میخواهیم که در آنجا مانده و باید آزاد شود.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت در زمینه رانت ۶۲ میلیارد تومانی گفت: در جلسه ستاد اقتصادی دولت آقای رزم حسینی پیشنهاد خود را آوردند و قرار شد وزارت صمت طرح خود را به مجلس که در این زمینه کارهایی را دنبال میکند بدهد و در مجموع به یک نتیجه برسیم. برای ما مهم است که قیمت فولاد برای مصرفکنندگان واقعی و منطقی شود.