ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران، در گفتگویی که با یکی از خبرگزاری های رسمی ایران داشته عنوان کرده است که میزان تسلط کریپتوکارنسی ها به خصوص بیت کوین بر اقتصاد جهانی نزدیک به صفر است و پول در گردش در مارکت رمزارز ها در برابر مارکت ها و بازار های جهانی بسیار ناچیز و غیرقابل توجه است. او همچنین به ممنوعیت رمزارز گرام در کشور امریکا نیز واکنش نشان داد و گفت ایران نیز با عرضه ی این ارز دیجیتال مخالف بوده است زیرا به نظر می رسد که عرضه ی رمزارز ها توسط پیام رسان هایی که در یک کشور خاص دارای تسلط هستند به منظور ضربه زدن به ارز ملی آن کشور ها صورت می پذیرد. فیروزآبادی با اشاره به ممنوعیت عرضه ی لیبرا توسط فیسبوک نیز گفت:
” اشکالی که امریکا از این طرح ها می گیرد دقیقا به دلیلی مشابه با مخالفت ما با عرضه ی این گونه رمزارز هاست. از آن جایی که تلگرام زمانی بهحالت انحصاری در ایران و برخی از کشورهای منطقه مورد هدف و استفاده بود، احتمال میرفت که رمزارز مذکور نیز تنها با هدف قرار دادن کشور ما ساخته شده باشد، اما حالا که پیام رسان های داخلی و خارجی بیشتری در ایران وجود دارد و تلگرام دیگر پیامرسان انحصاری ایران نیست، دیگر موضوعیتی برای وجود این رمزارزها در کشور وجود ندارد و آمریکا هم بنا به دلایل خودش جلوی آن را گرفته است.”
او معتقد است که رمزارز ها تا زمانی که دنیا درباره ی آن ها و در چارچوب کنوانسیون ها به توافق نرسد نمی توانند توسعه ی زیادی داشته باشند و سهمشان از بازار های مالی افزایش نخواهد یافت. او خاطر نشان کرد:
” این موضوع که رمزارزها بتوانند به صوت یک طرفه، بدون هماهنگی با دولتها، بدون اینکه تعیین تکلیف شود تا چگونه در بازار جهانی فعالیت کنند و بدون مشخص شدن وضعیت مالیاتی آنها، در جهان به رسمیت شناخته نخواهد شد و حتی آمریکاییها نیز آن را تمکین نمیکنند. رمزارزها نیاز به کنوانسیونهایی دارند که اگر در آینده اقتصاد جهانی لزومی داشته باشد تا شکل جدیدی از شیء اقتصادی به نام رمزارز را داشته باشند، باید حتما این کنوانسیونها تهیه شوند.”
او در ادامه اظهار داشت که ایران از ابتدا با عرضه ی رمزارز تلگرام مخالف یوده و در فروردین ماه سال 97 برای اولین بار مخالفت خود را با این مار تلگرام عنوان نموده است زیرا مسئولان مربوطه معتقدند که این کار از لحاظ تکنولوژیک دارای مشکلاتی جدی است و نحوه ی سرمایه گذاری در این رمزارز نیز به شکلی بود که از قوانین آمریکا تبعیت نمی کرد و این مسئله نشان دهنده ی نوعی اعمال نفوذ و غیر استاندارد بودن پروژه بود. همانطور که می دانیم تلگرام از تمامی پلتفرم های ارائه دهنده ی نرم افزار ها و اپ های تلفن همراه مانند اپ استور و گوگل پلی حذف شده است. فیروزآبادی در این باره معتقد است :
” آمریکا در برخی از حوزهها سلطه بسیار عمیقی مانند نظام مالی و بانکی دنیا دارد. از دیگر نظامها همین اپاستورها هستند، بنابراین در حکم جدید صادر شده برای تلگرام اظهار کردند که حق خرید و فروش توکن برای سرمایهگذاران وجود ندارد. در کل، به دستور دادگاه آمریکا، این توکن باید جمعآوری شود. همچنین یکی از بندهای بیانیه منتشر شده در دادگاه این است که اجازه استفاده از این قابلیت در دیگر نقاط دنیا نیز وجود ندارد و تلگرام نیز این دستور دادگاه آمریکا را تمکین کرده و در استدلال خود اظهار داشته است آمریکا در این حوزه سلطه انحصاری دارد و میتواند از فعالیتهای تلگرام جلوگیری کند.”
با توجه به این مصاحبه ی دبیر شورای عالی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران، به نظر می رسد که هنوز مسئولان کشور نتوانسته اند با پدیده ی کریپتوکارنسی کنار بیایند و با توجه به این که وزیر ارتباطات ایران به نظر مخالفتی با این موضوع ندارد اما همچنان راه زیادی تا راضی شدن تمام مسئولان در این زمینه وجود دارد و باید دید که با توجه به استفاده ی بسیار زیاد کریپتوکارنسی ها در زمینه ی مقابله با تحریم ها، آیا نظر مسئولان پیرامون این فناوری تقریبا نو ظهور تغییر خواهد کرد یا خیر. البته به نظر می رسد که رمزارز ها آینده ی روشنی در ایران در پیش رو خواهند داشت و می توانند به زودی جایگاهشان را در بازار های مالی کشور ارتقا دهند زیرا دولت ایران نسبت به سایر دولت ها مانند دولت امریکا، مشکل کمتری با این مقوله دارد و به علت کاربرد زیاد این تکنولوژی می توان به بهبود شرایط آن امیدوار بود.